Un absolvent ploieștean, olimpic național și în prezent student la Universitatea Națională de Arte București, povestea dezamăgirea de care are parte în ceea ce privește pregătirea în specializarea aleasă, asigurată, printre alții, de un profesor despre care spune că dădea cam rar pe la cursuri, iar când o făcea se întâmpla să fie băut. Dezvăluirile sale au fost preluate și de fostul lui profesor de la Ploiești, Dan Rădulescu (DETALII AICI). Fostul deputat de Prahova revine, acum, atrăgând atenția asupra situației în care a ajuns tânărul. După postarea privind ce se întâmplă în culisele UNArte, acesta a ajuns inclusive în fața comisiei de etică.

“Acum aproape o lună vă prezentam povestea lui Edward Moonix, unul dintre cei mai buni elevi din generația lui, olimpic național, care a vrut să facă o facultate pe bune, să-nvețe ceva de la profesori, știind că, până la urmă, visul oricărui prof e să aibă elevi mai buni decât el.

Ce s-a-ntâmplat între timp? Păi, în buna tradiție românească, reprezentanții Universității care ocupă  locul 7373 în lume și 46 în țară din cele 48 de universități de stat, l-au băgat în comisia de etică, c-a afectat, vezi Doamne, imaginea instituției când a spus că un prof anume nu numai că nu vine la cursuri dar, atunci când o face, mai vine și băut și că una ca asta nu se poate, că dacă n-are studentul etilotestul cu el și nu-l obligă pe prof să sufle și să dovedească astfel, nu se pune...”, a scris Dan Rădulescu.

Iată și noile dezvăluiri ale tânărului student, făcute tot într-o postare pe rețelele de socializare:

“A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar mai povesti; un student care și-a spus propria experiență (eu) în cadrul universității pe care o frecventa și încă o face, și mai exact în legătură cu doi profesori, care nu au fost numiți în mod public. Anyway... și acest student care (by the way, are situația perfectă la învățătură în primul an de master și a luat bursă de merit trei ani din cinci de când e în mediul academic) a fost chemat pe rând la decan, rector, directorul de departament și comisia de etică...

Și ce să vezi?! Directorul de departament încerca să sugereze că "a făcut din țânțar armăsar" și că ar trebui să-și regândească acțiunile (nu-s prost, știu ce se vrea a fi insinuat). Acum dădea de ultimul obstacol fantastic - comisia de etică - și chiar dacă acești profesori și reprezentanți, parte ai comisiei, dădeau într-un fel dreptate acțiunilor nesăbuitului de student, cu toate acestea discuția a deviat de la ce i s-a întâmplat legat de cei doi profesori ajungându-se, la faptul, ca cică el ar defăima universitatea. Care să nu uităm este pe locul 7373 în lume și 46 în țară din 48 de universități de stat! Deci problema n-a fost că studentul a trecut prin acea umilință, că a trecut printr-o depresie nasoală sau că și-a irosit aproape 5 ani de zile, ci marea problemă era imaginea inexistentă a universității.

Bun, deci după ce i s-a sugerat chiar cu niște cuvinte asemănătoare că dacă nu aduce dovezi pentru -> PROPRIA EXPERIENȚĂ <- tot el o să sufere consecințele și "o să fie sancționat"... Pentru ce? Ei știu... Însă studentului îi părea rău că nu umblă cu testul etilotest după el în facultate sau o camera de filmat în mijlocul frunții!

Atunci putem spune că sistemul educațional din România este, nu că beteag, poate chiar în moarte cerebrală!

PS: Dreptul studentului ( și nu numai) de liberă exprimare într-un spațiu public (mai ales) este garantat de lege, iar dacă el trebuie să fie adus la tăcere sau intimidat prin amenințări indirecte de gen " tu o să fii cel sancționat", atunci avem multe alte probleme.

Și-am încălecat pe-o șa și povestea e departe de a fi gata...”

 

Sursa foto: Facebook/ Edward Moonix

Back To Top