Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 ar putea suferi o modificare importantă, în următoarea perioadă, mai ales odată cu aducerea în România a vaccinului Johnson&Johnson, primul care fi administrat în doză unică.


“Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, consideră Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta spune că, spre finalul lunii aprilie, în campania de vaccinare ar putea fi implicate cabinetele medicilor de familie, iar programarea în platformă nu va mai necesară.


„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosebit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, citat de Digi 24.

Oficialul și-a exprimat speranța ca, până la sfârșitul verii, la nivel național să ajungem la imunizarea colectivă.