Verificări de amploare au loc, în acest weekend, pe Valea Prahovei și în alte puncte aglomerate din județ. Acțiunea coordonată de Prefectură vizează modul în care sunt respectate restricțiile impuse în această perioadă (VEZI DETALII).

„Ieri, au fost controlate baruri, restaurante, pârtii de schi și fast-food-uri, fiind  aplicate  23 de sancțiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecție sanitară. Totodată, în mall-urile verificate au fost aplicate 2 sancțiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, în județul Prahova, au fost verificate 350 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 3300 de persoane și verificate peste 350 de autovehicule (dintre acestea peste 150 mijloace de transport public în comun).

 

Astfel, au fost efectuate verificări la peste 140 de societăți comerciale, fiind aplicate în total 68 de  sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 11.500 de lei. Dintre acestea, 64 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasare sau libera circulație”, a anunțat IJP Prahova.

Peste 240 de cadre, respectiv polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, precum și polițiști locali au acționat în zonele amintite. La activități participă și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, respectiv specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova și din cadrul Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova.

Cetățenii care constată nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 le pot reclama la numărul TELVERDE – 0800800165.

 

Foto: IJP Prahova