CAS Prahova a transmis o informare prin care anunță că, în baza reglementărilor actuale, persoanele care suferă de anumite boli cronice, precum și pacienții care au fost infectați cu SARS-CoV-2 și se află în monitorizare, beneficiază gratuit de investigații paraclinice, chiar dacă furnizorii de servicii medicale depășesc valoarea de contract.

“Începând cu data de 1 octombrie 2020, pentru a facilita accesul la investigaţiile medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID 19 DUPĂ EXTERNARE, precum şi a pacienţilor diagnosticaţi cu BOLI ONCOLOGICE, DIABET ZAHARAT, CU BOLI CARDIOVASCULARE, BOLI RARE, BOLI NEUROLOGICE ŞI BOLI CEREBRO-VASCULARE, furnizorii de investigaţii paraclinice POT ACORDA INVESTIGAŢIILE, CHIAR DACĂ DEPĂŞESC VALOAREA DE CONTRACT .

Astfel, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuala cu instituţia noastră va efectua, chiar dacă a epuizat fondurile contractate, investigaţiile paraclinice iar acestea vor fi decontate ulterior de C.A.S. Prahova ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii decontract, după încheierea lunii”, au explicat reprezentanții CAS Prahova.

Pentru a beneficia de aceste reglementări, pacientul diagnosticat cu una dintre bolile susmenţionate trebuie să informeze furnizorul despre tipul de monitorizare specificat pe biletul de trimitere distinct completat de medic, astfel încât să fie programat în timp cât mai scurt pentru efectuarea investigaţiilor recomandate.

Foto ilustratie (sfatulmedicului.ro)