Conducerea Consiliului Județean Prahova a anunțat rezilierea contractelor pe care instituția le are pentru deszăpezirea drumurilor județene. Intenția a fost anunțată de mai multă vreme, însă picătura care a umplut paharul a fost modul în care s-a intervenit în ultimele 48 de ore pe șoselele din Prahova.

Anunțul privind rezilierea contractelor a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol.

“Furtună la Consiliul Județean: contractele de deszăpezire vor fi reziliate!

Ne-am trezit în această dimineață cu o multitudine de probleme pe drumurile din județ, din cauza deszăpezirii deficitare: accidente în zonele Cocorăști, Păulești, Plopeni și Provița, între Găgeni și Păulești s-a mers bară la bară pe o distanță de 6 km, iar pe alte drumuri s-a circulat cu dificultate.

Contractele au fost făcute în mandatul lui Bogdan Toader intenționat cu lacune, fără posibilitatea de a urmări calitatea prestațiilor si doar in interesul prestatorilor de servicii, singurii pierzători fiind prahovenii!

Am trimis din timp către drumari toate atenționările meteo, le-am solicitat să fie gata pentru a interveni de îndată pe trasee și, cu toate acestea, ei nu s-au pregătit! Unii operatori au atașat lamele mașinilor de deszăpezire abia în această dimineață, la ora 07:00, deși la ora aceea drumurile trebuiau să fie curățate!

Am fost toată dimineața în județ pentru a verifica personal calitatea serviciului de deszăpezire prestat de drumari. De aceea, le solicit și public operatorilor însărcinați cu deszăpezirea să se retragă din contracte, dacă nu sunt capabili să facă o treabă de calitate, care nu pune în pericol viața cetățenilor! Chiar dacă cele mai multe înțelegeri vor expira anul viitor, Consiliul Județean nu va tolera ca experiența de astăzi să se repete!

Am trimis deja inclusiv notificări de reziliere a contractelor către prestatorii serviciului de deszăpezire care operează pe tronsoanele de drum unde azi au fost probleme. Vom continua să facem curățenie printre contractele pe care Bogdan Toader le-a încheiat cu drumarii incapabili!” a scris vicepreședintele CJ Prahova, pe pagina sa de Facebook.

În cursul lunii trecute, după utilajele operatorilor au fost incluse într-un sistem de monitorizare prin GPS (VEZI DETALII), acesta și-a exprimat de asemenea nemulțumirea cu privire la modul în care s-a deszăpezit în județ, la ninsoarea de la jumătatea lui februarie. Încă de atunci, Apostol a adus în discuție rezilierea contractelor cu operatorii care nu au intervenit corespunzător (VEZI DETALII).