Administrația locală din Dumbrava a început demersurile pentru ca unitatea administrativ-teritorială să fie înrolată în sistemul ghișeul.ro.

Potrivit unie hotărâri adoptat de CL Dumbrava, la finalul anului trecut, legislativul local a aprobat, la propunerea primarului Marian Apostol, “înrolarea UAT Dumbrava în sistemul Ghișeul.ro”.

“Comisionul pentru plățile efectuate prin Ghișeul.ro , pentru taxe și impozite locale, este susținut de către instituție și nu va depăși 1% din valoarea tranzacției și nu mai mult de 30 de ron”, se mai arată în hotărârea Consiliului Local.

Deocamdată, comuna nu figurează în lista instituțiilor din județ înscrise în această platformă. Adoptarea hotărârii CL este urmată de alți pași care trebuie făcuți de administrația locală, până la acel punct.

Prin ghșeul.ro pot fi plătite, on-line, impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem, precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice. De asemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Un alt avantaj al utilizării acestui sistem este că plata se poate face 7 zile din 7 și 24 ore din 24, cu excepția perioadelor de mentenanță sau intervenție tehnică asupra sistemului, care sunt anunțate din timp.