Parlamentarul USR de Prahova Mihai Polițeanu a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, modul în care s-au derulat, marți, dezbaterile din Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților, privind o modificare a legii referitoare la beneficiile acordate foștilor șefi de stat ai României.  

Deputatul de Prahova a lansat acuzații la adresa social-democraților, după ședința de ieri, întrucât aceștia s-au opus amendamentului ca beneficiile discutate să nu fie acordate foștilor președinți care au fost colaboratori ai Securității, care au avut funcții înalte în regimul comunist sau funcții de conducere în PCR.

“Prietenii din PSD ai corupților și interlopilor sunt și prietenii securiștilor și demnitarilor comuniști.

Am participat la ședința Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților. La punctul 12 pe ordinea de zi era o modificare la Legea nr. 406/2001.

Prin Legea 406 se acordă gratuit foștilor președinți ai României o locuință de protocol și o indemnizație lunară. Proiectul de lege discutat astăzi prevedea ca președinții care au fost colaboratori ai Securității să nu mai primească aceste avantaje materiale.

Colegul meu Cătălin Teniță a propus un amendament prin care a inclus și președinții României care au fost angajați ai Securității sau care au avut funcții de demnitate în statul comunist sau funcții de conducere în Partidul Comunist Român. Evident, colegii din USR PLUS și eu am votat pentru și, inițial, votul a fost pozitiv.

Din păcate, cu largul concurs al președintelui Comisiei, extrem de iritat de rezultatul votului, dar și al personalului tehnic, închiderea votului s-a amânat sine die, până au fost apărut ca prin minune pe grupul de Whatsapp al comisiei alte voturi împotrivă ale unor membri PSD ai Comisiei care, până la acel moment, nu participaseră la ședință. Vârf de lance împotriva amendamentului: deputata PSD Laura Vicol, prietena tuturor corupților și interlopilor din România.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi (marți – n.r.) în Comisia pentru drepturile omului a fost o mizerie. Aceeași mizerie pesedistă care protejează în mod egal corupții, hoții, securiștii și foștii demnitari comuniști, pe toți cei care au nenorocit această țară în ultimii 30 de ani și mai bine.

Am discutat cu Cătălin și va susține amendamentul și în plen. Evident, și eu îl voi susține”, a anunțat Mihai Polițeanu.